Een gelukkig leven zit in jezelf

je moet het alleen durven te leven (Medium Joanna)

Liefde

"Liefde, wat is dan liefde?" Ken je toevallig dat zinnetje van André Hazes? dan gaat het verder met de woorden "vergeven, hoort ook bij de liefde" en dat klopt, vergeven hoort ook bij de liefde maar wat als je constant dingen aan het vergeven bent en jij er alleen maar meer verdrietig van wordt dan dat het jou een goed gevoel oplevert?

Dit is een onderwerp die ik vaak bij mijn consulten tegen kom. Van allerlei vragen over de liefde. Liefde is het allerfijnste gevoel wat er is want zonder echte liefde kun je niet groeien. Net als planten en bloemen niet kunnen groeien zonder water. Je hoort ook vast wel eens dat iemand zegt, hij/zij maakte mij een beter mens en zo werkt dat ook. Als jij echte liefde krijgt dan groei je, en als je groeit wordt je mooi(er) van binnen en van buiten. Je gaat meer stralen en door je geluk in de liefde ga je heel anders in het leven staan en wordt je dus ook van binnen uit een blijer persoon en wees eerlijk, hoe voel jij je liever, een blij persoon of....? 

Er zijn mensen die alles doen en overhebben voor de liefde en zichzelf dan compleet wegcijferen. Daarentegen heb je ook mensen die heel gauw de handdoek in de ring gooien en over beide "soorten" mensen is iets te zeggen. Ze handelen niet voor niks zo. Alles heeft een reden, goed of minder goed maar zo is het nu eenmaal. Daarbij komt ook nog eens de wisselwerking om de hoek kijken, als iemand niet leuk tegen jou doet dan kun jij je automatisch iets terugtrekken of je gaat juist volop de pedalen en verdedigd jezelf. In elke wisselwerking zit een stukje van onmacht, verdriet, boosheid, frustraties en met twee personen moet je dan weer één zien te worden maar hoe doe je dat? Hoe leer je om op alle gebieden goed met elkaar te kunnen dealen? Water bij de wijn doen, maar hoeveel water en hoeveel wijn? Als het samen op een gegeven moment niet meer zo goed lukt maar je houdt nog wel heel veel van elkaar, kan een relatie therapie een heel goed iets zijn, je kunt elkaar beter leren kennen (begrijpen) maar jezelf ook.

Liefde is meer dan alleen tussen jongen/meisje, man/vrouw, man/man, vrouw/vrouw. Je hebt ook nog liefde van je ouders, je broers zussen, familie, vrienden, je kinderen. Als het daarin helemaal misloopt, hoe ga je daar dan mee om? Ook deze vorm van liefde kan je maken en breken, want het begint in je leven altijd als eerste met je naasten waar je liefde van hoort te krijgen. Vaak gaat het daar al mis, bij de fundering van het gevoel opbouwen wat echte liefde inhoudt. Heb jij dat niet geleerd, mist daar al iets in de fundering dan krijg je vanzelf al een zwakkere basis en daar is heel veel uit te halen en uit te leren.
Droomverklaringen

Ik vertel je iets meer over droomverklaringen:
Je hebt de standaard antwoorden die je op internet kunt vinden maar vaak is dat alleen gericht op één woord/onderwerp want je kunt daarin alleen maar op één woord zoeken en niet je hele droom uitleggen zodat je het juiste antwoord krijgt, maar achter elke droom zit zoveel meer dan een standaard antwoord.
Dromen uitleggen vind ik ook echt heel erg leuk, je gaat samen de diepte in over de betekenis van een droom en vaak staan mensen perplex over de antwoorden waar ze dan veel herkenning uit halen.
Soms gebeurt het wel eens dat je denkt, nou met die uitleg kan ik helemaal niks, komt niks van overeen met mijn doen/laten/leven en toch…toch krijg ik dan later vaak te horen “Joanna, ik heb er later nog eens beter en dieper over nagedacht en toch weet ik nu wat jij hebt bedoeld” Hoe fijn is dat? 

Dromen zijn er niet voor niks, ze willen jou echt iets vertellen, in je dromen verwerk je veel, je onderbewustzijn komt dan aan het woord maar je moet het wel begrijpen. En dat is de reden dat ik heel graag dromen verklaar. Een droom verklaren doe je niet zomaar eventjes, je hebt daar wel de tijd voor nodig want gaandeweg dat ik dingen doorkrijg, en met jou praat over de verklaring, kan er zomaar ineens weer een nieuwe wending bij komen, vaak is het ook nog mogelijk dat een overleden dierbare je iets te vertellen heeft wat met de droom te maken heeft. Ik wens jou fijne dromen toe!  


HSP (High sensitive person)

Steeds vaker hoor je de uitdrukking HSP maar wat is nu een HSP?

De meest voorkomende kenmerken van een HSP. High Sensitive Person.
Je bent veel gevoeliger dan de doorsnee mens, het heeft zijn voor en nadelen (ga ik straks verder op in)
Je neemt  dingen heel anders waar dan de doorsnee mens, je kijkt en ziet de dingen in een veel dieper perspectief.
Je kunt goed luisteren naar andere mensen omdat je echt geïnteresseerd bent.
Je hebt niet veel met oppervlakkige mensen, mensen zonder diepgang die alleen over koetjes en kalfjes praten.
Je voelt je vaak niet begrepen.
Mensen vinden je eerder een aansteller omdat je zo gevoelig bent en kunt reageren.
Je hebt veel intenser lief maar kunt ook intenser boos worden.
Je handelt veel sneller, oplossingsgericht.
Je geniet veel intenser van dingen maar kunt ook eerder in een dip terecht komen.
Je huilt makkelijk maar daarin tegen kun je ook intenser lachen en lol hebben.
Je bent realistisch.
Je bent zorgvuldig.
Je bent zorgzaam.
Als mensen negatief over je praten of denken kun je heel lang van slag zijn ook al is de ander het al lang weer vergeten.
Je betrekt alles op jezelf als mensen een keer ergens kritiek op hebben, je kunt het dan moeilijk bij die persoon laten.
Dit is een beknopte beschrijving over het HSP zijn, je bent niet alleen HSP, je hebt ook nog genen geërfd van je ouders,
je hebt ook nog een eigen karakter en...last but no least, je hebt ook nog een sterrenbeeld die veel invloed op je kan hebben.
Jij bent jouw hele jij met een compleet pakket van HSP, karakter, levenservaring, opvoeding.
 Voor en nadelen van een HSP.
Het is namelijk niet altijd even makkelijk om HSP te zijn want soms weet je zelf niet eens waarom je zo "overdreven" kunt reageren,
waarom je zo gauw huilt om iets terwijl een ander er zijn schouders voor optrekt en vrolijk verder gaat.
Vind jij dat het nodig is om overal een antwoord op te hebben? Vermoei jezelf niet met de waarom vraag maar vraag je af,  hoe nu verder. Je weet dat je HSP bent maar nu nog leren om er goed mee om te gaan.
Wil je graag een consult over het onderwerp HSP, neem dan vrijblijvend contact met mij op en beslis dan of het iets voor jou is.